OPENING WISSELTENTOONSTELLING HAGERS 6 JULI 2019

Op zaterdag 6 juli 2019 vindt de officiële opening plaats van de wisseltentoonstelling over Guus Hagers, tijdens de Tweede Wereldoorlog vlieger bij het legendarische 18th Netherlands East Indies Squadron, een gecombineerd Nederlands-Australisch bommenwerpersquadron onder commando van de Royal Australian Air Force. De tentoonstelling toont o.a. een overzicht van de militaire akties in Zuid-Oost-Azië, waaraan Hagers heeft deelgenomen.

Het programma is als volgt:

13.30-14.00 uur

Inloop met koffie/thee en iets lekkers

14.00-15.00 uur

diverse inleidingen door de samenstellers van de tentoonstelling

15.00-15.30 uur

officiële opening

15.30-17.00 uur

Bezoek tentoonstelling en museum onder het genot van een drankje/hapje

Vrijwilligers, donateurs en andere belangstellenden zijn van harte uitgenodigd. Meld u aan op:

MUSEUM MILITAIRE TRADITIE NEEMT DEEL AAN HEUVELRUG ERFGOED PAS

Museum Militaire Traditie heeft zich aangesloten bij het samenwerkingsverband "Heuvelrug Erfgoed Pas". Een samenwerkingsverband van musea, landgoederen en horeca-ondernemers die onze culturele regio toeristisch op de kaart willen zetten. Dat uit zich bijvoorbeeld in het aanbieden van aantrekkelijke verblijfs-, wandel - en fietsarrangementen en kortingen op de entreeprijs van diverse musea. Houders van een "Heuvelrug Erfgoed Pas" bieden wij 20 % korting. Wilt u meer weten over deze pas en welke organisaties er aan deelnemen? kijk dan op www.heuvelrugerfgoedpas.nl

VANAF 25 MEI 2019 WISSELTENTOONSTELLING "NEDERLAND 75 JAAR BEVRIJD"

Vanaf september 2019 vieren we, dat we 75 jaar geleden bevrijd zijn. Overal in het land zullen historische musea tentoonstellingen organiseren, waarin bij dit heugelijke feit wordt stil gestaan. Ook Museum Militaire Traditie draagt zijn steentje bij. Op 25 mei is de wisseltentoonstelling "NEDERLAND 75 JAAR BEVRIJD" gestart. Hoe zagen de soldaten eruit die ons moedig verdedigden, toen de Duitsers ons land onverhoeds binnenvielen? En wie waren degenen die ons uiteindelijk van de brute bezetter bevrijdden?

Bij de tentoonstelling hoort een boekje met achtergrondinformatie. Het is bij de kassa te koop voor EURO 1,00.

HERINRICHTING VASTE COLLECTIE

In het kader van de herinrichting van de vaste collectie hebben de museumploegen vorderingen gemaakt. De Waterloozaal is vrijwel compleet betekst. Een canonpaneel over de Napoleontische tijd is geplaatst. De aan de achterzijde van de zaal tentoongestelde infanterie- en artillerie-uniformen uit de periode 1825-1865 zijn betekst. Om de hoek in de oorspronkelijke Bereden Wapens-vitrine ziet u het vervolg van de Waterloozaal. De lange wandvitrine toont de gedocumenteerde ontwikkeling in de uniformering van de artillerie, de rijdende artillerie en de cavalerie van rond 1900 tot de moderne tijd. De "stal" toont de rode en blauwe huzaren in "groot" tenue. Ook hier vindt u uitgebreide achtergrondinformatie. Dat geldt ook voor onze vaste expositie van uniformen, wapens en documenten uit en over de Eerste Wereldoorlog. Er is een "Generaalskamer" in de maak. Hier zullen we de mooiste generaalsuniformen tonen, waarover ons museum beschikt.

SCHENKINGEN ZIJN WELKOM

Huisvlijt

Ons museum bezit een groot aantal uniformen, uitrustingstukken, dokumenten en wapens vanaf de Slag bij Waterloo in 1815. Toch stellen wij het nog steeds op prijs, als mensen, bijvoorbeeld nabestaanden van gewezen militairen, bereid zijn ons museum met een schenking te bevoordelen. Het museum wil graag met die mensen in contact komen. Geschikte spullen krijgen een plaats in onze expositieruimtes. Bezoek ons museum en contacteer onze museumconservator.  Meer informatie? Bel ons museum 0343-517588 of de heer Stan Klijnhout 0633745554.