50-JARIG JUBILEUM MUSEUM MILITAIRE TRADITIE

Ons museum bestaat dit jaar vijftig jaar. Dit heugelijke feit vieren we op 27 september 2019. Op die dag houden we van 15-18 uur een receptie voor onze vrijwilligers en een aantal genodigden van buitenaf. Na het formele gedeelte kunnen de aanwezigen naast de vaste expositie ook een tweetal wisselexposities ("75 jaar Bevrijding" en "Guus Hagers") in ons museum bezoeken. De jubileumviering wordt muzikaal omlijst door een lokaal klassiek combo. Programma volgt.

HERINRICHTING VASTE COLLECTIE

In het kader van de herinrichting van de vaste collectie hebben de museumploegen wederom vorderingen gemaakt. In verband met de wisselexpo over de Tweede Wereldoorlog is er een aantal voor die oorlog relevante poppen van de bovenverdiepng naar beneden verhuisd. De ruimte die er boven in de afdeling Koninklijke landmacht 1940-2019 is ontstaan, wordt gebruikt voor het tonen van de ontwikkeling van het landmachtuniform sinds 1940, zowel  voor wat betreft de veldtenues als de dagelijkse tenues. De inrichtingswerkzaamheden zijn in volle gang. De "Generaalskamer" beneden is ook nog niet klaar, maar we vorderen gestaag.

SCHENKINGEN ZIJN WELKOM

Huisvlijt

Ons museum bezit een groot aantal uniformen, uitrustingstukken, dokumenten en wapens vanaf de Slag bij Waterloo in 1815. Toch stellen wij het nog steeds op prijs, als mensen, bijvoorbeeld nabestaanden van gewezen militairen, bereid zijn ons museum met een schenking te bevoordelen. Het museum wil graag met die mensen in contact komen. Geschikte spullen krijgen een plaats in onze expositieruimtes. Bezoek ons museum en contacteer onze museumconservator.  Meer informatie? Bel ons museum 0343-517588 of de heer Stan Klijnhout 0633745554.

MUSEUM MILITAIRE TRADITIE NEEMT DEEL AAN HEUVELRUG ERFGOED PAS

Museum Militaire Traditie heeft zich aangesloten bij het samenwerkingsverband "Heuvelrug Erfgoed Pas". Een samenwerkingsverband van musea, landgoederen en horeca-ondernemers die onze culturele regio toeristisch op de kaart willen zetten. Dat uit zich bijvoorbeeld in het aanbieden van aantrekkelijke verblijfs-, wandel - en fietsarrangementen en kortingen op de entreeprijs van diverse musea. Houders van een "Heuvelrug Erfgoed Pas" bieden wij 20 % korting. Wilt u meer weten over deze pas en welke organisaties er aan deelnemen? kijk dan op www.heuvelrugerfgoedpas.nl