HERINRICHTING VASTE COLLECTIE

In het kader van de herinrichting van de vaste collectie hebben de museumploegen vorderingen gemaakt. De Waterloozaal is vrijwel compleet betekst. Een canonpaneel over de Napoleontische tijd is geplaatst. De aan de achterzijde van de zaal tentoongestelde infanterie- en artillerie-uniformen uit de periode 1825-1865 zijn betekst. Om de hoek in de oorspronkelijke Bereden Wapens-vitrine ziet u het vervolg van de Waterloozaal. De lange wandvitrine toont de gedocumenteerde ontwikkeling in de uniformering van de artillerie, de rijdende artillerie en de cavalerie van rond 1900 tot de moderne tijd. De "stal" toont de rode en blauwe huzaren in "groot" tenue. Ook hier vindt u uitgebreide achtergrondinformatie. Dat geldt ook voor onze vaste expositie van uniformen, wapens en documenten uit en over de Eerste Wereldoorlog. Er is een "Generaalskamer" in de maak. Hier zullen we de mooiste generaalsuniformen tonen, waarover ons museum beschikt.