25 MEI 2019 OPENING WISSELTENTOONSTELLING "NEDERLAND 75 JAAR BEVRIJD"

Vanaf september 2019 vieren we, dat we 75 jaar geleden bevrijd zijn. Overal in het land zullen historische musea tentoonstellingen organiseren, waarin bij dit heugelijke feit wordt stil gestaan. Ook Museum Militaire Traditie draagt zijn steentje bij. Wij beginnen op 25 mei met de wisseltentoonstelling "NEDERLAND 75 JAAR BEVRIJD". Hoe zagen de soldaten eruit die ons moedig verdedigden, toen de Duitsers ons land onverhoeds binnenvielen? En wie waren degenen die ons uiteindelijk van de brute bezetter bevrijdden?

Op zaterdag 25 mei  's middags wordt de wisseltentoonstelling "NEDERLAND 75 JAAR BEVRIJD" officieel geopend.

Het programma van die middag ziet er als volgt uit:

13.30-14.00 uur

Ontvangst met koffie/thee

14.00-15.00 uur

John de Vries, medewerker MMT over De meidagen '40 en de bezetting

Ton Broers, kapitein der Mariniers b.d. over de Nederlandse militaire bijdrage aan de bevrijding

Officiële opening tentoonstelling

15.30- 17.00 uur

Bezoek tentoonstelling en museum en hapje/drankje

Donateurs, vrijwilligers zijn van harte uitgenodigd! Andere belangstellenden ook! Graag aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.