TENTOONSTELLINGEN

Het museum beschikt over een vaste collectie, waarvan een groot deel geëxposeerd wordt. Dit materiaal wordt regelmatig gewisseld met in het depot opgeslagen materiaal.

Daarnaast richt het museum drie maal per jaar een zogenaamde wisseltentoonstelling in. Specialistische exposities, waarvan de inhoud gelieerd is aan die van de vaste collectie. Met deze specialistische wisseltentoonstellingen bieden wij ook verzamelaars de gelegenheid om hun materiaal in de door ons daarvoor beschikbaar gestelde vitrinekasten tentoon te stellen.

"MILITAIRE MUZIKANTEN" NIEUW ONDERDEEL VASTE COLLECTIE

muzikant
VANAF 27 JANUARI 2018

Op zaterdag 27 januari 2018 is de expositie "Militaire Muzikanten" voor bezoekers geopend. Het gaat om een kleine tentoonstelling over de ontwikkeling van de militaire muzikant sinds 1940. Het museum toont uniformen en uitrustingstukken behorende bij de militaire orkesten, daarnaast een groot aantal instrumenten. De tentoonstelling is onderdeel van de vaste collectie van ons museum.  

 

THEMA EXPOSITIE KONINKLIJKE MARINE

De thema-expositie "Koninklijke marine" poogt een inzicht te geven in de uniformering van de militairen van dit krijgsmachtdeel door de jaren heen en onder de verschillende omstandigheden die voorkwamen en voorkomen.

Lees meer

Museum Militaire Traditie

Van Rijckevorselstraat 2
3972 ER Driebergen

neem contact op

Telefoon: 0343-517588
info@museummilitairetraditie.nl