WISSELTENTOONSTELLING "GUUS HAGERS, VERGETEN OORLOGSHELD"

Zaterdag 6 juli 2019 is de wisseltentoonstelling "Guus Hagers, vergeten oorlogsheld" geopend. Hagers was tijdens de Tweede Wereldoorlog een van de topvliegers bij het legendarische 18th Netherlands East Indies Squadron. Hij is twee maal onderscheiden met het Vliegerkruis en heeft maar liefst 102 oorlogsmissies gevlogen met de B-25 Mitchell bommenwerper. De tentoonstelling behandelt de oorlogsperiode 1939-1949 in Nederlands-Indië. De bezoeker krijgt aan de hand van 150 foto's een overzicht van de strijd in onze voormalige kolonie tijdens de Tweede Wereldoorlog en de Japanse bezetting. Ook komen de politionele acties aan de orde. Bij het inrichten van de tentoonstelling is gebruik gemaakt van nooit eerder vertoonde foto's en filmopnamen, die door Hagers zelf zijn gemaakt. De expositie wordt ondersteund met een "Expotour". Deze maakt het bezoekers mogelijk in het museum de honderdvijftig verhalen achter de foto's te lezen. Klik hier voor de website van de tentoonstelling.

 

VANAF 25 MEI 2019 WISSELTENTOONSTELLING "NEDERLAND 75 JAAR BEVRIJD"

Vanaf september 2019 vieren we, dat we 75 jaar geleden bevrijd zijn. Overal in het land zullen historische musea tentoonstellingen organiseren, waarin bij dit heugelijke feit wordt stil gestaan. Ook Museum Militaire Traditie draagt zijn steentje bij. Op 25 mei is de wisseltentoonstelling "NEDERLAND 75 JAAR BEVRIJD" gestart. Hoe zagen de soldaten eruit die ons moedig verdedigden, toen de Duitsers ons land onverhoeds binnenvielen? En wie waren degenen die ons uiteindelijk van de brute bezetter bevrijdden?

Bij de tentoonstelling hoort een boekje met achtergrondinformatie. Het is bij de kassa te koop voor EURO 1,00.

 

THEMA EXPOSITIE KONINKLIJKE MARINE

De thema-expositie "Koninklijke marine" poogt een inzicht te geven in de uniformering van de militairen van dit krijgsmachtdeel door de jaren heen en onder de verschillende omstandigheden die voorkwamen en voorkomen.

Lees meer

Museum Militaire Traditie

Van Rijckevorselstraat 2
3972 ER Driebergen

neem contact op

Telefoon: 0343-517588
info@museummilitairetraditie.nl