WISSELTENTOONSTELLING "GUUS HAGERS, VERGETEN OORLOGSHELD"

Zaterdag 6 juli 2019 is de wisseltentoonstelling "Guus Hagers, vergeten oorlogsheld" geopend. Hagers was tijdens de Tweede Wereldoorlog een van de topvliegers bij het legendarische 18th Netherlands East Indies Squadron. Hij is twee maal onderscheiden met het Vliegerkruis en heeft maar liefst 102 oorlogsmissies gevlogen met de B-25 Mitchell bommenwerper. De tentoonstelling behandelt de oorlogsperiode 1939-1949 in Nederlands-Indië. De bezoeker krijgt aan de hand van 150 foto's een overzicht van de strijd in onze voormalige kolonie tijdens de Tweede Wereldoorlog en de Japanse bezetting. Ook komen de politionele acties aan de orde. Bij het inrichten van de tentoonstelling is gebruik gemaakt van nooit eerder vertoonde foto's en filmopnamen, die door Hagers zelf zijn gemaakt. De expositie wordt ondersteund met een "Expotour". Deze maakt het bezoekers mogelijk in het museum de honderdvijftig verhalen achter de foto's te lezen. Klik hier voor de website van de tentoonstelling.