SCHENKINGEN ZIJN WELKOM

Huisvlijt

Ons museum bezit een groot aantal uniformen, uitrustingstukken, dokumenten en wapens vanaf de Slag bij Waterloo in 1815. Toch stellen wij het nog steeds op prijs, als mensen, bijvoorbeeld nabestaanden van gewezen militairen, bereid zijn ons museum met een schenking te bevoordelen. Het museum wil graag met die mensen in contact komen. Geschikte spullen krijgen een plaats in onze expositieruimtes. Bezoek ons museum en contacteer onze museumconservator.  Meer informatie? Bel ons museum 0343-517588 of de heer Stan Klijnhout 0633745554.

MUSEUM NAM DEEL AAN OPEN MONUMENTENDAGEN

Op 8 en 9 september nam ook ons museum deel aan de Open Monumenten Dagen. We mochten flink wat extra bezoekers ontvangen. Die werden op zaterdag getrakteerd op een optreden van het klarinetkwartet MARLIMASSA, op zondag door het blazersensemble BLAA5. Er werd aandachtig geluisterd naar muziek van o.a. Dvorak, Reicha, Brahms en Mozart. Zonder de steun van een aantal van onze vrijwilligers was het organiseren van deze dagen niet mogelijk geweest.

NIEUWE WISSELTOONSTELLING OVER SCHOTSE UNIFORMTRADITIE

Het laatste deel van 2018 zal, voor wat de wisseltentoonstellingen betreft, in beslag genomen worden door de expositie "TARTANS AND BONNETS. SCHOTSE UNIFORMTRADITIE IN KORT BESTEK" die op 18 augustus officieel wordt geopend. De oorspronkelijk in april-mei 2018 geplande tentoonstelling over "Hagers" wordt uitgesteld tot begin 2019. Informatie hierover volgt.

schotschot2