DOCUMENTATIECENTRUM

Het museum beschikt over een grote collectie boeken over militair-historische onderwerpen. Momenteel werken enkele vrijwilligers aan de inrichting van de bibliotheek. Registratie en herindeling van de boeken zal de inhoud daarvan in de toekomst beter toegankelijk maken voor gebruikers. We hebben ons ten doel gesteld de bibliotheek aan te vullen met andere informatiedragers, zoals DVD’s, zodat een documentatiecentrum over de Nederlandse en koloniale geschiedenis ontstaat. Naast de eigen medewerkers kunnen daar in de toekomst ook donateurs en andere geïnteresseerden gebruik van maken.

SCHOLEN ZIJN WELKOM

Ons museum organiseert speciaal voor scholen van basis- en voortgezet onderwijs op afspraak rondleidingen. Deze starten om 10.00 uur ’s ochtends en duren een uur, waarna de leerlingen onder het genot van een glaasje fris een uur de gelegenheid krijgen hun bezoek schriftelijk te evalueren. Dat kan aan de hand van een door ons opgestelde vragenlijst, maar ook van door de scholen zelf beschikbaar gesteld lesmateriaal. Voor wat de Waterloo-zaal en de expositie Wereldoorlog I betreft, is er een canonpaneel aanwezig, waarmee middelbare scholieren onder begeleiding aan de slag kunnen.

Wij kunnen maximaal 30 leerlingen + begeleiding ontvangen. De kosten bedragen 4,00 euro per leerling. Begeleiders gratis. Kosten speciale educatieve projecten op aanvraag.

Aanmelden via onze website.

MUSEUM MILITAIRE TRADITIE

Van Rijckevorselstraat 2
3972 ER Driebergen

NEEM CONTACT OP

Telefoon: 0343-517588
info@museummilitairetraditie.nl